Opis

Kvalitetan proizvod koji će zauvijek ostati u Vašoj kuhinji (uz normalno korištenje).

Ispecite pizzu u Vašoj pećnici kao u najboljim pizzerijama.

Keramička ploča od šamotne gline za pečenje pizze.

Standardni okrugli model. Promjera 26 – 40 cm i debljine ploče 1 – 3 cm. Težine 1,5 – 3,7 kg; ovisno o odabiru promjera i debljine ploče.

Ploče su ručno rađene i obrađivane.

Birajte svoje mjere ploče u 2  jednostavna klika. Odaberite željenu veličinu i debljinu ploče u izborniku i na dnu izbornika dobiti ćete cijenu ploče traženih dimenzija.

Poslije odabira i narudžbe ploče se rade po željenim dimenzijama i gotove su za 7 – 10 dana.

Ploče su materijala paljena šamotna glina sa 40 % udjela šamota, srednje šamotirana (granulacije 0 – 0,5 mm); bijela, svijetlo – krem boje. Ploče su paljene na temperaturi od minimalno (uobičajeno) 980 C.

Debljinu ploče birajte, naravno, po svojim potrebama. U obzir treba uzeti da ploča sa više šamota (deblja) bolje zagrijava pizzu i ostalo ali se teže (sporije) zagrijava od tanje. Optimalna je debljina 2 cm; spretna je za rukovanje mada što više šamota u ploči to bolje.

Šamotna ploča savršeno čuva toplinu, ravnomjerno zagrijava pizzu i uklanja vlagu iz nje zahvaljujući čemu izlazi tanka i hrskava.

Narudžba je jednostavna. Upišete osnovne podatke (adresa dostave, e-mail za kontakt, …) i odaberite način plaćanja (jednostavno pouzećem ili direktna bankovna transakcija a uskoro će biti dostupno kartično plaćanje).

Šamotne ploče su ne samo preporuka za najbolje rezultate pečenja pizza već i ostalog sličnog kao što je kruh, peciva itd.

Članak u jutarnji.hr zašto su šamotne ploče preporuka picmajstora i male upute (Dobra hrana – Pizza iz kućne pećnice).

Zaboravite klasične limene protvane sa kojima nikada niste bili zadovoljni.

 

Ostale ploče:

Pravokutna standard

 

Ako želite ploču po Vašim mjerama tj. oblika i dimenzija koje su Vam potrebne obratite nam se. Radimo također ploče za pizzerie i ostale većih dimenzija i raznih oblika.

Ovo su uobičajene šamotne ploče koje nisu namijenjene za zagrijavanje na direktnom plamenu. Za tu potrebu postoji drugi tip šamotne vatrootporne gline za koje su odvojene narudžbe; dakle po upitu.