OPĆI  UVJETI  POSLOVANJA

Obrt Keramika Novak, vl. Slaven Novak (dalje Keramika Novak) putem web stranice www.keramika-novak.hr pruža uslugu prodaje.

Ovaj dokument (zajedno s dokumentima koji su ovdje spomenuti) utvrđuje opće uvjete koji reguliraju upotrebu ove internet stranice i kupnju proizvoda na istoj.

Molimo Vas da pažljivo pročitate ove Opće uvjete poslovanja i Politiku zaštite privatnosti prije korištenja ove web stranice.

Kada se koristite ovom internet stranicom ili obavljate narudžbu na njoj, podliježete ovim Uvjetima i našoj Politici zaštite privatnosti podataka. Molimo ako ste maloljetni da se suzdržite od uporabe stranica te ako niste suglasni sa ovim Uvjetima i Politikom zaštite privatnosti podataka tada nemojte koristiti ovu web stranicu u svrhu kupnje proizvoda ili pribavljanja informacija po istima, već nas posjetite u našoj lokaciji Košnička 3, 10090 Zagreb na kojoj od našeg ljubaznog osoblja možete dobiti sve potrebne informacije i/ili ostvariti kupnju proizvoda iz našeg prodajnog asortimana.

Da biste bili upoznati s mogućim izmjenama Općih uvjeta poslovanja obavezni ste povremeno pročitati Opće uvjete poslovanja, jer se uvijek primjenjuju oni uvjeti koji vrijede u trenutku korištenja internet stranice ili obavljanja narudžbe.

Ako imate bilo kakva pitanja u vezi Općih uvjeta poslovanja ili Politike zaštite privatnosti podataka, možete nam se obratiti putem našeg e-maila: info@keramika-novak.hr.

INFORMACIJE O OBRTU

 

 

Tvrtka obrta: Keramika Novak, vl. Slaven Novak

OIB: 10745038078

MB: 98108735

E-mail adresa korisničke podrške: info@keramika-novak.hr

Obrt je upisan u Obrtni registar registar: Klasa: UP/I-311-02/20-001/10, Urbroj: 251-09-11-4/002-20-4, Odjel za gospodarske djelatnosti i rad, Područni odsjek Susedgrad

Račun otvoren u Hrvatska Poštanska Banka d.d.

IBAN: HR2723900011101107689

Radno vrijeme korisničke podrške: Ponedjeljak – Petak 08 – 19 h, subota 08 – 14 h.

Nedjeljom i blagdanima korisnička podrška nije dostupna.

NAŠE PRAVO NA IZMJENU UVJETA

Prodavatelj je ovlašten i ima pravo, bez prethodne obavijesti, mijenjati sadržaj ovih uvjeta, asortiman proizvoda, cijene istih, druge podatke vezane za web trgovinu kao i sav ostali sadržaj na internet stranici www.keramika-novak.hr zbog čega su korisnici dužni prilikom svake posjete istoj web stranici pregledati sadržaj iste. Suprotno postupanje oslobađa prodavatelja bilo kakve odgovornosti. „Porta“ web trgovina zadržava pravo pogreške u opisu i slici proizvoda.

                           

GARANCIJA PRIVATNOSTI

Obrt Keramika Novak, obavezuje se da će čuvati privatnost i tajnost osobnih podataka svih naših posjetilaca i kupaca, u skladu sa Zakonom o elektroničkoj trgovini (Narodne novine br. 173/2003 , 67/2008 i 36/2009, 130/2011, 30/2014) i Općom uredbom o zaštiti podataka.

Svi zaposleni u obrtu Keramika Novak i poslovni partneri ugovorno su obvezni poštovati načela zaštite privatnosti i tajnosti podataka. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i obavještavamo posjetioce i kupce o načinu korištenja tih podataka. Redovno dajemo kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.

Osobni podaci kupaca spremljeni su u informatičkom sustavu obrta Keramika Novak i čuvaju se na sigurnom mjestu i dostupni su samo zaposlenima u obrtu Keramika Novak kojima su ti podaci nužni za pružanje kvalitetne usluge našim kupcima. Upotreba podataka ograničena je na komunikaciju s kupcima u svrhu obavljanja prodajnih transakcija, i obavještavanje korisnika o novostima i pogodnostima koje su im dostupne putem naše web stranice.

Obrt Keramika Novak garantira da osobni podaci korisnika web stranice www.keramika-novak.hr neće biti dati na uvid i upotrebu trećoj strani, bez prethodne izričite suglasnosti korisnika. Ovo se ne odnosi na zahtjeve za uvid u podatke od strane ovlaštenih službi izvršne državne vlasti Republike Hrvatske za potrebe kontrole poslovanja.

UVJETI PRODAJE

SKLAPANJE UGOVORA O PRODAJI

 

Predmet i komercijalna svrha Ugovora je kupnja odabranog proizvoda putem web trgovine uz plaćanje odgovarajuće naknade za uslugu. Ugovor se zaključuje sredstvima daljinske komunikacije (Ugovor sklopljen na daljinu) putem interneta.

 

Ovi Uvjeti kao i pojedini uvjeti prodaje naznačeni uz informacije o određenim proizvodima predstavljaju ponudu Obrta Keramika Novak, za sklapanje ugovora. Korisnik kao kupac svojom registracijom, zaključivanjem narudžbe i plaćanjem prihvaća uvjete čime se smatra da je zaključen ugovor između kupca i Obrta Keramika Novak, a prema uvjetima prodaje navedenim ovim Uvjetima.

JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, kupac može jednostrano raskinuti ugovor u roku od 14 (četrnaest) dana bez navođenja razloga.

Rok za jednostrani raskid ugovora počinje teći onog dana kada je roba čiji je predmet ugovora predana kupcu.

Ugovor možete raskinuti koristeći dolje navedeni obrazac.
Standardni informacijski obrazac za jednostrani raskid ugovora možete preuzeti u word obliku:

Obrazac za jednostrani raskid ugovora

PISANI PRIGOVORI POTROŠAČA KERAMIKA NOVAK

Primjerak obrasca za jednostrani raskid ugovora koji se nalazi na našoj internet stranici možete elektronički ispuniti i poslati na e-mail: info@keramika-novak.hr.

Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo Vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom.

U slučaju raskida ugovora svaka je strana dužna vratiti drugoj ono što je primila na temelju ugovora, u skladu s odredbama Zakona o zaštiti potrošača. Povrat plaćenog izvršit ćemo Vam nakon što nam roba bude vraćena. Povrat robe nam morate izvršiti bez odgađanja, a najkasnije u roku 14 dana od dana kada ste nam izjavili jednostrani raskid ugovora.

Kupac je dužan robu poslati na adresu Obrta Keramika Novak, Košnička 3, 10090 Zagreb. Roba se mora poslati istim putem kako je i primljena. Preporuča se da kupac prilikom povrata robe ima dokaz da je pošiljka poslana.

Ako je na zahtjev kupca izvršavanje usluge započelo tijekom roka za jednostrani raskid ugovora, kupac je dužan platiti  Obrtu Keramika Novak iznos koji je razmjeran onom što je isporučeno do trenutka kada je kupac obavijestio Obrt Keramika Novak o jednostranom raskidu ugovora. Izravne troškove povrata robe kupac snosi sam. Pošiljke s otkupninom ne preuzimamo.

Povrat novca bit će vraćen na način na koji je izvršena uplata. Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena.

Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe. Ako kupac vrati proizvod bez originalnog pakiranja i/ili s oštećenjima i/ili sa znakovima korištenja proizvodom u stanju zbog kojeg prodavatelju nije moguće prodati proizvod (nije pogodno za prodaju), a poziva se na članak o jednostranom raskidu ugovora na daljinu, prodavatelj nije odgovoran za povrat plaćenog iznosa kupcu.

CIJENE PROIZVODA I DOSTUPNOST NAŠIH USLUGA

Cijene proizvoda izražene su u hrvatskim kunama (“HRK”). Obrt Keramika Novak je van sustava PDV-a. Cijene proizvoda su podložne promjenama do trenutka potvrde kupovine. Cijena robe utvrđena je za svaki proizvod pojedinačno.

Cijene se mogu promijeniti u bilo kojem trenutku. Međutim, promjene neće utjecati na narudžbe za koje smo poslali potvrdu o narudžbi

Nakon što ste odabrali sve artikle koje želite kupiti, biti će dodani u vašu košaricu. Sljedeći je korak obrada narudžbe i izvršavanje uplate. U tu je svrhu potrebno slijediti korake postupka kupnje i navesti ili potvrditi tražene podatke u svakom koraku. Osim toga u postupku kupnje prije plaćanja možete mijenjati podatke o svojoj narudžbi. Također, ako ste registrirani kupac, dostupna vam je povijest svih narudžbi u rubrici “Moj račun”.

 

NAČIN I POSTUPAK PLAĆANJA

Po Vašem upitu za određen proizvod izdajemo ponudu po kojoj se vrši uplata na sljedeći način:

a) Plaćanje općom uplatnicom

b) Internet bankarstvom

na žiro račun obrta Keramika Novak sa opisom plaćanja broj ponude.

Poslije uplate proizvod se radi po narudžbi.

Kupac snosi troškove plaćanja: naknada banke, Fine, Pošte itd.

Ugovor o kupoprodaji je sklopljen u trenutku primitka plaćanja na račun Obrta Keramika Novak.

Napominjemo da ugovor u ime maloljetne osobe ili osobe koja nema poslovnu sposobnost može zaključiti samo zakonski zastupnik, a osoba s djelomičnom poslovnom sposobnošću može sklopiti ugovor samo uz dopuštenje svog zakonskog zastupnika.

Drugi način plaćanja je putem našeg web shopa gdje je omogućeno kartično plaćanje preko CorvusPay gateway sustava. Također poslije uplate putem web shopa se proizvod radi po narudžbi. Isporuka naručenog proizvoda je deseti dan od narudžbe.

IZJAVA O SIGURNOSTI ONLINE PLAĆANJA

Pri plaćanju na našoj web trgovini koristite CorvusPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta.
CorvusPay osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih podataka već od trenutka kada ih upišete u CorvusPay platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od Vašeg web preglednika do banke koja je izdala Vašu karticu. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima CorvusPay sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima.
Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. Svi skladišteni podaci dodatno su zaštićeni šifriranjem, korištenjem kriptografskog uređaja certificiranog prema FIPS 140-2 Level 3 standardu. CorvusPay zadovoljava sve zahtjeve vezane uz sigurnost on-line plaćanja propisane od strane vodećih kartičnih brandova, odnosno posluje sukladno normi – PCI DSS Level 1 – najviši sigurnosni standard industrije platnih kartica. Pri plaćanju karticama uvrštenim u 3-D Secure program Vaša banka uz valjanost same kartice dodatno potvrđuje i Vaš identitet pomoću tokena ili lozinke.
Corvus Info sve prikupljene informacije smatra bankovnom tajnom i tretira ih u skladu s tim. Informacije se koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova privatnost zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za on-line plaćanje.
Sigurnosne kontrole i operativne procedure primijenjene na našu infrastrukturu osiguravaju trenutnu pouzdanost CorvusPay sustava. Uz to održavanjem stroge kontrole pristupa, redovitim praćenjem sigurnosti i dubinskim provjerama za sprječavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o informacijskoj sigurnosti trajno održavaju i unaprjeđuju stupanj sigurnosti sustava zaštitom Vaših kartičnih podataka.
Hvala što koristite CorvusPay!

 

DOSTAVA I UVJETI DOSTAVE

Trošak dostave obračunava se automatski prilikom kupnje proizvoda izdaje Vam se račun na kojem se nalazi cijena kupljenih proizvoda i cijena dostave, te je iskazan zajedno na računu kupljenog proizvoda.

Trošak na području Republike Hrvatske

-cijena dostave je 35,00 Kn (do 10 kg standardni paket). Dostava se vrši putem Hrvatska pošta d.d. standardnim paketom.

Rok isporuke proizvoda na području cijele Hrvatske je 7 radnih dana od dana zaključene narudžbe. U slučaju promjene roka dostave ili bilo koje druge važne okolnosti za izvršenje narudžbe, kupca će o tome odmah obavijestiti naša služba za korisnike.

NEMOGUĆNOST DOSTAVE

Ako unutar 15 dana od dana plaćanja  narudžbe za dostavu nije bilo moguće izvršiti dostavu iz razloga za koje mi nismo odgovorni, pretpostavit ćemo da želite raskinuti ugovor te ćemo ga poništiti. Imamo Vam pravo zaračunati eventualne dodatne transportne troškove nastale zbog raskida ugovora.

PRENOŠENJE RIZIKA I VLASNIŠTVA PROIZVODA

Odgovornost za proizvode od trenutka dostave preuzima kupac.

INFORMACIJA O ZAKONSKOM JAMSTVU ZA MATERIJALNI NEDOSTATAK PROIZVODA

Prema pravu EU-a obrt Keramika Novak odgovoran je za nesukladnost koja postane očita u minimalnom roku od dvije godine od isporuke robe.

Odgovornost trgovca za materijalne nedostatke na proizvodu propisana je člancima 400. – 429 Zakonom o obveznim odnosima, NN br. 5/05,41/08 i 125/11

REKLAMACIJE I PRIGOVORI

Naručeni proizvodi pakirani su na način da se u transportu/dostavi ne oštete. Kupac je dužan prilikom preuzimanja pregledati pakiranje pošiljke. Ukoliko pakiranje pošiljke ima vidljivih oštećenja/nedostataka, preporučujemo da kupac sam odluči da li će preuzeti robu ili ne. Ako smatra da je roba oštećena preporučujemo da odbije primiti robu. Odbijanjem primitka, dostavna služba će pošiljku vratiti Obrtu Keramika Novak, uz napomenu da pošiljka sadrži nedostatak.

Sukladno Zakonu o obveznim odnosima (NN 35/05, 41/08, 125/11,78/15, 29/18) i Zakonu o zaštiti potrošača (NN 41/14, 110/15, 14/19)  reklamacije vezane za nedostatke proizvoda te svi ostali prigovori mogu se izjaviti u pisanoj formi putem elektroničke ili obične pošte:

na e-mail adresu: info@keramika-novak.hr

na adresu: Keramika Novak, Košnička 3, 10090 Zagreb.

Obrt Keramika Novak se obvezuje u pisanom obliku odgovoriti na prigovore u roku od 15 dana od dana zaprimanja prigovora.

U slučaju opravdane reklamacije omogućuje se raskid ugovora uz povrat uplaćenog iznosa ili zamjena proizvoda.

Web trgovina vrši povrat o svom trošku, ukoliko se utvrdi da je reklamacija opravdana te da kupac nije utjecao na neispravnost, oštećenje ili bilo kakav nedostatak robe. U slučaju opravdane reklamacije trošak zamjene proizvoda s novim u cijelosti snosi web trgovina.

Proizvode koje je potrošač pokušao popraviti i/ili prepraviti ili su oštećeni zbog neprikladne uporabe nije moguće reklamirati.

U slučaju spora oko opravdanosti reklamacije i načina na koji je proizvod vraćen, proizvod mora biti nekorišten, u nepromijenjenoj količini te u originalnoj ambalaži, uz predočen originalan račun i jamstvo, ukoliko postoji.

U slučaju spora između prodavatelja i kupca, kupac može izvan sudski tražiti rješavanje spora sukladno Zakonu o zaštiti potrošača.

Sukladno uredbi br. 524/2013 Europskog parlamenta i Vijeća, uvedena je obveza trgovcima  koji sudjeluju u ugovorima o online prodaji  da na svojim stranicama osiguraju elektronsku poveznicu s platformom za online rješavanje potrošačkih sporova. Platformi za rješavanje potrošačkih sporova putem interneta kupac može pristupiti putem ove poveznice: https://ec.europa.eu/odr

ZAMJENA PROIZVODA

Pravo na zamjenu proizvoda imaju svi kupci web trgovine. Zamjena proizvoda moguća je unutar 14 dana od primitka pošiljke. Kupac je dužan zamjenu zatražiti elektroničkim putem e-maila: info@keramika-novak.hr unutar 14 radnih dana od primitka pošiljke.

Potrebno je objasniti da li kupac želi mijenjati proizvod za isti proizvod druge veličine ili boje, ili za drugi proizvod iz ponude. Nakon provjere dostupnosti traženog proizvoda za koji kupac želi zamjenu odobrit ćemo zahtjev te obavijestiti kupca o tome. Proizvod je potom potrebno vratiti na adresu Obrta Keramika Novak, unutar 7 radnih dana od odobrenog zahtjeva.

Kada utvrdimo da je vraćeni proizvod nekorišten, u nepromijenjenoj količini te u originalnoj ambalaži, uz predočen originalan račun, zamjena će biti izvršena. Sve troškove zamjene proizvoda snosi kupac, povrat i ponovno slanje proizvoda. Ako je proizvod koji će biti zamijenjen veće vrijednosti najprije će biti potrebno uplatiti razliku, a ako je manje vrijednosti novac će biti uplaćen na IBAN kupca.

Prilikom vraćanja proizvoda koji želite zamijeniti potrebno je pošiljku poslati istim putem kako je primljena.

U Zagrebu, 02. travnja 2020. godine