Opis

Kvalitetan proizvod koji će zauvijek ostati u Vašoj kuhinji (uz normalno korištenje).

Ispecite pizzu u Vašoj pećnici kao u najboljim pizzerijama.

Keramička ploča od šamotne gline za pečenje pizze.

Pravokutnog (ili kvadratnog) oblika dimenzija 30 x 30 / 30 x 40 / 40 x 40 cm. Debljina po Vašem izboru.

Težine 1,5 – 3 kg. Ovisno o debljini i dimenzijama ploče.

Odaberite željenu debljinu ploče u izborniku i na dnu izbornika dobiti ćete cijenu ploče traženih dimenzija.

Poslije odabira i narudžbe ploče se rade po željenim dimenzijama i gotove su za 7 – 10 dana.

Ploče su materijala paljena šamotna glina sa 40 % udjela šamota, srednje šamotirana (granulacije 0 – 0,5 mm); bijela, svijetlo – krem boje. Ploče su paljene na temperaturi od minimalno (uobičajeno) 980 C.

Ploče su ručno rađene i obrađivane.

Debljinu ploče birajte, naravno, po svojim potrebama. U obzir treba uzeti da ploča sa više šamota (deblja) bolje zagrijava pizzu i ostalo ali se teže (sporije) zagrijava od tanje. Optimalna je debljina 2 cm; spretna je za rukovanje mada što više šamota u ploči to bolje.

Šamotna ploča savršeno čuva toplinu, ravnomjerno zagrijava pizzu i uklanja vlagu iz nje zahvaljujući čemu izlazi tanka i hrskava.

Narudžba je jednostavna. Upišete osnovne podatke (adresa dostave, e-mail za kontakt, …) i odaberite način plaćanja (jednostavno pouzećem ili direktna bankovna transakcija a uskoro će biti dostupno kartično plaćanje).

Šamotne ploče su ne samo preporuka za najbolje rezultate pečenja pizza već i ostalog sličnog kao što je kruh, peciva itd.

Članak u jutarnji.hr zašto su šamotne ploče preporuka picmajstora i male upute (Dobra hrana – Pizza iz kućne pećnice).

Citat iz članka:

“Ako je ikako moguće, nabavite pizza kamen ili šamotnu ploču. Dostupni su u većim centrima s opremom za kuću i vrt, a cijene danas nisu toliko visoke pa je ulaganje u ovaj kuhinjski dodatak prilično isplativo. Šamotne ploče za pečenje pizze trebale bi biti debele dva centimetra. Idealne su upravo zato što dugo zadržavaju toplinu pa na njima možete ispeći veći broj dobrih pizza u kratkom roku. Dakle, idealne su za kućna pizza druženja.”

Zaboravite klasične limene protvane sa kojima nikada niste bili zadovoljni.

 

Ostale ploče:

Okrugla Standard

 

Ako želite ploču po Vašim mjerama tj. oblika i dimenzija koje su Vam potrebne obratite nam se. Radimo također ploče za pizzerie i ostale većih dimenzija i raznih oblika.

Ovo su uobičajene šamotne ploče koje nisu namijenjene za zagrijavanje na direktnom plamenu. Za tu potrebu postoji drugi tip šamotne vatrootporne gline za koje su odvojene narudžbe; dakle po upitu.